Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Spaľujúce krevety na thajský spôsob

Spaľujúce krevety na thajský spôsob

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A2 - Korýši, A4 - Ryby, A6 -Sója

Postup prípravy:

1
Príprava ryže: Ryžu prepláchneme pod tečúcu vodu.
2
V hrnci s mierne osolenou vodou varíme do mäkka.
3
Príprava kreviet: Najprv vytvoríme marinádu zmiešaním rybej a sójovej omáčky, šťavy z limetky, nasekanej petržlenovej vňate, chilli papričky a cesnaku.
4
Do marinády naložíme umyté krevety.
5
Marinujeme 30 minút.
6
Medzitým na panvici rozpálime časť oleja.
7
Pridáme nadrobno nakrájaný zázvor, cibuľku, papriku a mungo výhonky.
8
Všetko spoločne krátko orestujeme.
9
Po 5 minútach presunieme zmes z panvice do misy a ešte na chvíľu ju uchováme v teple.
10
Na panvici rozpálime kokosový olej a pridáme krevety bez marinády.
11
Minútu restujeme.
12
Potom prilejeme marinádu a pridáme restovanú zeleninu.
13
Dochutíme limetkovou šťavou a celú zmes premiešame.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

575
kcal

2405
kJ

Makroživiny

01837557492 32.63 g76.53 g13.78 g7.11 g B S T Vl
Bielkoviny:32.63 g
Sacharidy:76.53 g
Tuky:13.78 g
Vláknina:7.11 g

Glykémia

index
25
kcal

nálož
19.2
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
3.82
kcal

cholesterol
160
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (32.63 g) Sacharidy (76.53 g) Tuky (13.78 g) Vláknina (7.11 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (22.9 %) Sacharidy (53.8 %) Tuky (20.9 %) Vláknina (2.4 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.