Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Šošovka s vajcom

Šošovka s vajcom

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A3 - Vejce, A1 - Lepek

Postup prípravy:

1
Šošovku prepláchneme pod tečúcou vodou.
2
Vložíme do hrnca s mierne osolenou vodou.
3
Pridáme bobkový list a varíme 10 minút.
4
Minútu pred koncom varenia vmiešame múku.
5
Za stáleho miešania necháme zhustnúť.
6
Nakoniec ochutíme balzamikovým octom a necháme pár minút odstáť.
7
Vajcia uvaríme vo vode natvrdo (10 minút).
8
Olúpeme, rozkrojíme na polovičky a mierne osolíme.
9
Šošovku podávame s kvasenou uhorkou a chlebom.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

548
kcal

2293
kJ

Makroživiny

01836547290 31.4 g74.86 g9.26 g19.88 g B S T Vl
Bielkoviny:31.4 g
Sacharidy:74.86 g
Tuky:9.26 g
Vláknina:19.88 g

Glykémia

index
31
kcal

nálož
23.3
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
3.35
kcal

cholesterol
185
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (31.4 g) Sacharidy (74.86 g) Tuky (9.26 g) Vláknina (19.88 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (23.1 %) Sacharidy (55.2 %) Tuky (14.7 %) Vláknina (7 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.