Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Šampiňónová omáčka s vajcom

Šampiňónová omáčka s vajcom

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A1 - Lepek, A3 - Vejce, A6 -Sója

Postup prípravy:

1
Cestoviny uvaríme v mierne osolenej vode 10 minút.
2
Súčasne uvaríme aj vajcia natvrdo (10 minút).
3
Nakrájame umyté šampiňóny a cibuľu na kúsky.
4
Na panvici s olejom podusíme pod pokrievkou huby s cibuľou približne 10 minút.
5
Potom pomaly vmiešame solamyl rozmiešaný v malom množstve vody.
6
Akonáhle zmes zhustne, odstavíme z platne a necháme vychladnúť.
7
Do vlažného pokrmu vmiešame miso pastu rozpustenú vo vode s prídavkom sójovej omáčky.
8
Necháme dve až tri minúty odstáť.
9
Podávame spoločne s klíčenými fazuľami mungo, žeruchovými klíčkami a plátkami uhorky.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

486
kcal

2032
kJ

Makroživiny

01633496682 21.17 g68.18 g12.02 g10.03 g B S T Vl
Bielkoviny:21.17 g
Sacharidy:68.18 g
Tuky:12.02 g
Vláknina:10.03 g

Glykémia

index
29
kcal

nálož
19.8
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
1.36
kcal

cholesterol
185
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (21.17 g) Sacharidy (68.18 g) Tuky (12.02 g) Vláknina (10.03 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (17.6 %) Sacharidy (56.8 %) Tuky (21.6 %) Vláknina (4 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.