Energia kcal
352 kcal
Energia kJ
1470 kJ
Bielkoviny
0 g
Sacharidy
84 g
Tuky
0 g
Vláknina
0 g
Zemiakový škrob je polysacharid získavaný mechanickým vypieraním z hľúz zemiakov.
Škrob je prirodzene bezlepkový, je preto vhodný pre jedincov s akoukoľvek formou neznášanlivosti či alergií na lepok. Je teda súčasťou bezlepkového spôsobu stravovania. Škrob má strednú hodnotu glykemického indexu. Je to dôležitá informácia predovšetkým pre ľudí:
- s inzulínovou rezistenciou,
- postihnutých diabetom,
- v redukčných diétach.
Škrob je veľmi dobre stráviteľný.
Škrob sa používa ako zahusťovadlo do slaných i sladkých pokrmov:
- omáčok,
- múčnikov,
- pudingov,
- ovocných produktov.
Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.
Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.
Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.
Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi. p>