Kategória: Obilniny lepkové / Cestoviny
Energia kcal
380 kcal
Energia kJ
1588 kJ
Bielkoviny
13.1 g
Sacharidy
72.5 g
Tuky
1.7 g
Vláknina
3.1 g
Produkt vyrobený z pšeničnej múky, vody a menšieho podielu riasy spiruliny.
Cestoviny obsahujú lepok, nie sú preto vhodné pre jedincov s akoukoľvek formou neznášanlivosti či alergií na lepok. Nie sú teda súčasťou bezlepkového spôsobu stravovania. Vďaka obsahu spiruliny sú dobrým zdrojom mikroživín – vitamínov, antioxidantov i minerálnych látok (predovšetkým draslíka). Je možné ich preto považovať za nutrične atraktívnu potravinu. Hodnota glykemického indexu je síce nízka, konzumácia ich vyššieho množstva ale z dôvodu glykemickej nálože výrazne zdvíha hladinu krvného cukru. S touto informáciou by mali správne nakladať predovšetkým ľudia:
- s inzulínovou rezistenciou,
- postihnutí diabetom,
- v priebehu redukčných diét.
Cestoviny sú vhodné ako príloha či ako spestrenie polievok.
Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.
Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.
Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.
Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi. p>