Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Ryžové rezance s cícerom a sezamovou omáčkou

Ryžové rezance s cícerom a sezamovou omáčkou

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A11 - Sezam, A6 -Sója

Postup prípravy:

1
Príprava cícera: Cícer namočíme na 6-12 hodín do vody.
2
Prepláchneme pod tečúcou vodou a vložíme do nakličovacej misky.
3
Zrná necháme naklíčiť (2-3 dni).
4
Naklíčené zrná uvaríme v mierne solenej vode do mäkka (50 minút).
5
Príprava omáčky: V miske zmiešame sójovú omáčku s miso pastou, cesnakom, šťavou z limetky, vodou a olejom.
6
Do omáčky nastrúhame centimetrový plátok koreňa zázvoru.
7
Pridáme sezam.
8
Príprava rezancov: Ryžové rezance namočíme na pol hodiny vo vode.
9
Potom ich scedíme a zalejeme osolenou vriacou vodou.
10
Necháme odležať približne dve minúty.
11
Rezance scedíme a vložíme na panvičku.
12
Pridáme cícer a sezamovú omáčku.
13
Všetko premiešame a prehrievame do chvíle, keď cestoviny „nasajú“ omáčku.
14
Podávame ozdobené mungo výhonky.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

589
kcal

2465
kJ

Makroživiny

021416282103 17.38 g86.05 g14.88 g20.8 g B S T Vl
Bielkoviny:17.38 g
Sacharidy:86.05 g
Tuky:14.88 g
Vláknina:20.8 g

Glykémia

index
39
kcal

nálož
33.6
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
3.5
kcal

cholesterol
0
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (17.38 g) Sacharidy (86.05 g) Tuky (14.88 g) Vláknina (20.8 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (12 %) Sacharidy (59.2 %) Tuky (22 %) Vláknina (6.8 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.