Kurzy ATAC

Cestoviny ryžové

Kategória: Obilniny bezlepkové / Cestoviny

Cestoviny ryžové

Nutričné hodnoty (100 g):

Energia kcal

372 kcal

Energia kJ

1555 kJ

Bielkoviny

4 g

Sacharidy

82 g

Tuky

1 g

Vláknina

1.5 g

Hmotnostné pomery makroživín

Bielkoviny (4 g) Sacharidy (82 g) Tuky (1 g) Vláknina (1.5 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (4.5 %) Sacharidy (92.3 %) Tuky (2.4 %) Vláknina (0.8 %)

Produkt vyrobený z ryžovej (Oryza sativa) múky a vody.

Ryžové cestoviny a zdravie

Cestoviny sú bezlepkové, sú preto vhodné pre jedincov s akoukoľvek formou neznášanlivosti či alergií na lepok. Sú teda súčasťou bezlepkového spôsobu stravovania. Hodnota glykemického indexu je vysoká, v kombinácii s konzumáciou ich vyššieho množstva sa z dôvodu glykemickej nálože výrazne zdvíha hladina krvného cukru. S touto informáciou by mali správne nakladať predovšetkým ľudia:
- s inzulínovou rezistenciou,
- postihnutí diabetom,
​-
v priebehu redukčných diét.

Ryžové cestoviny v kuchyni

Cestoviny sú vhodné:
- ako príloha,
- na spestrenie polievok,
- ako súčasť šalátov.

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.