Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Rozmarínová tekvica s pohánkou

Rozmarínová tekvica s pohánkou

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A6 -Sója

Postup prípravy:

1
Tekvicu rozkrojíme, vyberieme vláknitý stred so semienkami a nakrájame na malé kúsky.
2
Vložíme do zapekacej nádoby.
3
Pridáme na štvrtky nakrájanú cibuľu, nasekaný rozmarín, soľ, korenie a olej.
4
Zmes premiešame a vložíme ju do rúry.
5
Pečieme pri 170 °C 30 minút.
6
Medzitým prepláchneme pohánku, nasypeme ju do hrnca s vriacou vodou a 2 minúty varíme.
7
Hrniec odstavíme zo sporáka a necháme pod pokrievkou približne 20 minút „dôjsť“.
8
Tempeh nakrájame na kocky.
9
Papriku a reďkovky očistíme a nakrájame na plátky.
10
Po 30 minútach pečenia do misy s tekvicou prisypeme pohánku a nakrájaný tempeh.
11
Všetko premiešame a pečieme ďalších 10 minút.
12
Podávame s červenou paprikou, plátkami reďkoviek a ozdobené žeríchovými lístkami.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

511
kcal

2137
kJ

Makroživiny

01530456075 20.68 g62.24 g15.81 g18.42 g B S T Vl
Bielkoviny:20.68 g
Sacharidy:62.24 g
Tuky:15.81 g
Vláknina:18.42 g

Glykémia

index
24
kcal

nálož
15
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
1.03
kcal

cholesterol
0
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (20.68 g) Sacharidy (62.24 g) Tuky (15.81 g) Vláknina (18.42 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (16.4 %) Sacharidy (49.5 %) Tuky (27.1 %) Vláknina (7 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.