Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Quinoa s morskými riasami

Quinoa s morskými riasami

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A6 -Sója

Postup prípravy:

1
Quinú prepláchneme, nasypeme do hrnca s vodou a 15 minút varíme.
2
Ďalej namočíme riasu wakame a necháme ju napučať.
3
Medzitým najemno nasekáme jarnú cibuľku.
4
Zelenú vňať odložíme a nakrájanú cibuľku orestujeme na panvici s olejom dozlatista.
5
Potom pridáme hrášok a na kocky nakrájané tofu.
6
Zmes osolíme a okoreníme.
7
Prisypeme karí korenie a premiešame.
8
Pridáme uvarenú quinou, kurkumu a premiešame.
9
Zmes premiestnime z panvice do hrnca, pridáme miso pastu a dôkladne premiešame.
10
Namočené riasy scedíme a so štipkou soli rýchlo orestujeme na panvici s olejom.
11
Quinou presunieme z hrnca na tanier.
12
Obložíme ju restovanými riasami a plátkami čerstvej uhorky.
13
Podávame ozdobené nakrájanou cibuľkovou vňaťou.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

487
kcal

2037
kJ

Makroživiny

01428415569 22.64 g57.09 g14.81 g17.36 g B S T Vl
Bielkoviny:22.64 g
Sacharidy:57.09 g
Tuky:14.81 g
Vláknina:17.36 g

Glykémia

index
21
kcal

nálož
12
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
2.36
kcal

cholesterol
0
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (22.64 g) Sacharidy (57.09 g) Tuky (14.81 g) Vláknina (17.36 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (18.9 %) Sacharidy (47.6 %) Tuky (26.6 %) Vláknina (6.9 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.