Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Proteínové karbonátky

Proteínové karbonátky

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A6 -Sója, A1 - Lepek

Postup prípravy:

1
Príprava karbonátok: Lúpanú pohánku uvaríme v nesolenej vode (10 minút).
2
Ďalších 15 minút necháme aj s vodou odstáť.
3
Konopné semienka dôkladne roztlačíme v mažiari alebo lyžicou.
4
Zmiešame ich s konopnou múku, proteínom a olejom.
5
Potom, čo pohánka zoslizovatí, vodu zlejeme a rozmixujeme na kašu.
6
Pohánku primiešame k sypkej zmesi.
7
Pridáme karí korenie, mleté korenie a sójovú omáčku.
8
Dôkladne premiešame a zalejeme menším množstvom (1-1,5 dcl) horúcej vody.
9
S občasným premiešaním necháme približne 10 minút odstáť.
10
Nakoniec sformujeme do malých bochníčkov a na panvici s rozohriatym olivovým olejom osmažíme z oboch strán.
11
Príprava zemiakov: Uvaríme očistené a nakrájané zemiaky.
12
Podávame s čerstvou zeleninou.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

658
kcal

2753
kJ

Makroživiny

01224364860 50.29 g48.77 g25.33 g16.91 g B S T Vl
Bielkoviny:50.29 g
Sacharidy:48.77 g
Tuky:25.33 g
Vláknina:16.91 g

Glykémia

index
35
kcal

nálož
17.1
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
1.18
kcal

cholesterol
0
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (50.29 g) Sacharidy (48.77 g) Tuky (25.33 g) Vláknina (16.91 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (31.1 %) Sacharidy (30.2 %) Tuky (33.7 %) Vláknina (5 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.