Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Pomarančový koláč

Pomarančový koláč

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A1 - Lepek, A8 - Skořápkové plody, A7 - Mléko

Postup prípravy:

1
Mrkva aj jablko olúpeme.
2
Nastrúhame najemno a vložíme do misy.
3
Pomaranč zbavíme šupky a odšťavíme.
4
Štávu nalejeme do misy k jablku a mrkve.
5
Pridáme pomarančovú dreň z odšťavovača.
6
Zmes premiešame.
7
Pridáme rozpustené maslo, mandľové mlieko, med, škoricu, dve tretiny brusníc a časť nasekaných mandlí.
8
Prisypeme pohánkovú a pšeno múku a vločky.
9
Všetko znova dôkladne premiešame do podoby stredne hustého cesta.
10
Ďalej pridáme kypriaci prášok.
11
Cesto prelejeme do koláčovej formy.
12
Vložíme do rúry predhriatej na 170 ° C a pečieme 45 minút.
13
Vrchnú časť koláča posypeme brusnicami a nasekanými mandľami.
14
Koláč necháme vychladnúť.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

222
kcal

930
kJ

Makroživiny

0816253341 4.62 g34.04 g6.36 g5.25 g B S T Vl
Bielkoviny:4.62 g
Sacharidy:34.04 g
Tuky:6.36 g
Vláknina:5.25 g

Glykémia

index
41
kcal

nálož
14
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
0.11
kcal

cholesterol
7.65
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (4.62 g) Sacharidy (34.04 g) Tuky (6.36 g) Vláknina (5.25 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (8.4 %) Sacharidy (62 %) Tuky (25 %) Vláknina (4.6 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.