Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Pohánkový perník s orieškami

Pohánkový perník s orieškami

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A8 - Skořápkové plody

Postup prípravy:

1
Pohánku prepláchneme pod tečúcou vodou.
2
Vložíme do hrnca, zalejeme vodou a necháme 6 hodín namáčať.
3
Potom ju nasypeme do väčšej misy a pridáme postrúhané jablko, med, psyllium, karob, perníkové korenie a škoricu.
4
Pridáme ešte lieskoorieškové mlieko a olej.
5
Všetko rozmixujeme do podoby vláčneho cesta.
6
Lieskové oriešky nasekáme na drobné kúsky.
7
Spoločne s hrozienkami nasypeme do cesta.
8
Vmiešame kypriaci prášok a cesto presunieme do obdĺžnikovej formy na pečenie.
9
Vložíme do rúry predhriatej na 170 stupňov.
10
Pečieme 45 minút.
11
Podávame ozdobené nasekanými orieškami.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

292
kcal

1221
kJ

Makroživiny

01122334455 6.67 g46 g6.97 g9.25 g B S T Vl
Bielkoviny:6.67 g
Sacharidy:46 g
Tuky:6.97 g
Vláknina:9.25 g

Glykémia

index
37
kcal

nálož
17.1
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
0.08
kcal

cholesterol
0
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (6.67 g) Sacharidy (46 g) Tuky (6.97 g) Vláknina (9.25 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (9.2 %) Sacharidy (63.8 %) Tuky (20.8 %) Vláknina (6.2 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.