Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Pikantný šalát s quinoou

Pikantný šalát s quinoou

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

Tento recept neobsahuje žiadne alergény.

Postup prípravy:

1
Baklažán umyjeme a nakrájame na menšie kúsky.
2
Mierne osolíme a necháme pár minút v pokoji „vypotiť“.
3
Medzitým prepláchneme quinou pod tečúcou vodou.
4
Nasypeme do hrnca s mierne osolenou vodou a varíme približne 15 minút.
5
Na panvičke s olejom orestujeme nadrobno nakrájanú červenú cibuľu s plátkami cesnaku a kúskami chilli papričky.
6
Pridáme na kúsky nakrájanú papriku, cuketu a vypotený baklažán.
7
Zmes premiešame, osolíme a okoreníme.
8
Podlejeme troškou vody a pár minút podusíme.
9
Uvarenú quinou presunieme z hrnca na panvičku.
10
Pridáme nasekané lístky koriandra a premiešame.
11
Podávame na lôžku z čerstvého šalátu.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

449
kcal

1877
kJ

Makroživiny

01531466277 16.25 g64.08 g10.35 g17.02 g B S T Vl
Bielkoviny:16.25 g
Sacharidy:64.08 g
Tuky:10.35 g
Vláknina:17.02 g

Glykémia

index
30
kcal

nálož
19.3
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
0.51
kcal

cholesterol
0
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (16.25 g) Sacharidy (64.08 g) Tuky (10.35 g) Vláknina (17.02 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (14.7 %) Sacharidy (57.9 %) Tuky (20.1 %) Vláknina (7.3 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.