Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Pečené morčacie stehno so zemiakovou kašou

Pečené morčacie stehno so zemiakovou kašou

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

Tento recept neobsahuje žiadne alergény.

Postup prípravy:

1
Príprava mäsa: Menšie stehienko morky dôkladne umyjeme.
2
Na pekáči osolíme, okoreníme.
3
Pridáme trochu karí a červenej papriky s roztlačeným cesnakom.
4
Podlejeme 2 dcl vody, prikryjeme pokrievkou a vložíme do rúry na 200 °C.
5
Po 20 minútach teplotu stiahneme na 160 °C a za priebežného polievania pečieme ďalších 90 minút.
6
Na posledných 20 minút pečenia odrobíme z pekáča pokrievku.
7
Príprava zemiakov: Olúpeme zemiaky a nakrájané ich uvaríme do mäkka v mierne osolenej vode (15 minút).
8
Uvarené zemiaky s menším množstvom (cca 1 dcl) ryžového mlieka rozmixujeme na kašu.
9
Morku s kašou podávame s uhorkou, paradajkami a červenou paprikou.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

542
kcal

2267
kJ

Makroživiny

01326405366 54.97 g38.93 g17.37 g4.99 g B S T Vl
Bielkoviny:54.97 g
Sacharidy:38.93 g
Tuky:17.37 g
Vláknina:4.99 g

Glykémia

index
25
kcal

nálož
9.8
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
2.15
kcal

cholesterol
100
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (54.97 g) Sacharidy (38.93 g) Tuky (17.37 g) Vláknina (4.99 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (41.1 %) Sacharidy (29.1 %) Tuky (28 %) Vláknina (1.8 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.