Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Pečená pražma so zemiakmi

Pečená pražma so zemiakmi

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A4 - Ryby

Postup prípravy:

1
Príprava ryby: Umytú a vypitvanú rybu nasolíme.
2
Vložíme do nej nakrájané strúčiky cesnaku a plátky citróna.
3
Na panvici s olejom pečieme bez pokrievky 7 minút z každej strany.
4
Príprava zemiakov: Zemiaky olúpeme a nakrájame na polovice.
5
Cuketu nakrájame na kolieska a cibuľu na kúsky.
6
Zemiaky so zeleninou vložíme do pekáča a pokvapkáme olejom.
7
V rúre pečieme 4 minút pri 180 °C.
8
Podávame s paradajkou a ozdobené čerstvo nasekaným kôprom.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

673
kcal

2818
kJ

Makroživiny

01225375062 51.91 g43.66 g30.7 g7.43 g B S T Vl
Bielkoviny:51.91 g
Sacharidy:43.66 g
Tuky:30.7 g
Vláknina:7.43 g

Glykémia

index
29
kcal

nálož
12.7
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
3
kcal

cholesterol
125
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (51.91 g) Sacharidy (43.66 g) Tuky (30.7 g) Vláknina (7.43 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (31.4 %) Sacharidy (26.4 %) Tuky (40 %) Vláknina (2.2 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.