Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Morské plody s ryžou

Morské plody s ryžou

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A14 - Měkkýši, A12 - Oxid siřičitý a siřičitany, A4 - Ryby, A7 - Mléko

Postup prípravy:

1
Príprava mušlí: Čisté slávky a srdcovky uvaríme v malom množstve osolenej vody (kým sa neotvoria).
2
Príprava chobotníc: Chobotničky spoločne s vetvom tymiánu krátko (do zmäknutia) povaríme v slanej vode.
3
Mušle spoločne s chobotnicami potom orestujeme na rozpálenom olivovom oleji spoločne s cesnakom, bielym vínom, soľou a korením.
4
Počas dusenia pridáme nakrájanú cuketu a paradajku.
5
Príprava ryže: Ryžu krátko orestujeme spoločne s nakrájanou cibuľou na olivovom oleji.
6
Potom ju zalejeme vývarom a varíme do zmäknutia.
7
Do uvarenej ryže vmiešame pre zjemnenie lyžičku masla.
8
Ryžu ozdobíme uvarenými slávkami, chobotničkami a zeleninou.
9
Celý pokrm dochutíme rybou omáčkou, pokvapkáme citrónovou šťavou a ozdobíme vetvom tymiánu.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

588
kcal

2461
kJ

Makroživiny

02040597999 23.13 g82.62 g13.78 g4.81 g B S T Vl
Bielkoviny:23.13 g
Sacharidy:82.62 g
Tuky:13.78 g
Vláknina:4.81 g

Glykémia

index
29
kcal

nálož
24
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
3.32
kcal

cholesterol
300.5
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (23.13 g) Sacharidy (82.62 g) Tuky (13.78 g) Vláknina (4.81 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (16.8 %) Sacharidy (60 %) Tuky (21.5 %) Vláknina (1.7 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.