Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Lilkový dip

Lilkový dip

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

Tento recept neobsahuje žiadne alergény.

Postup prípravy:

1
Baklažány pozdĺžne rozpolíme a odkrojíme ich konce.
2
Ľahko ich osolíme a necháme niekoľko minút vypotiť.
3
Potom ich v niekoľkých miestach prepichneme špáradlom a položíme ich rozrezanou stranou na papier na pečenie.
4
Presunieme do rúry predhriatej na 180 °C.
5
Pečieme 25 minút.
6
Vytiahneme z rúry a necháme čiastočne vychladnúť.
7
Do mixovacej nádoby vložíme vydlabané vnútro baklažánov.
8
Pridáme prelisovaný cesnak, nadrobno nasekané lístky petržlenovej vňate, olej a rascu.
9
Podľa chuti osolíme.
10
Všetko premixujeme do konzistencie nátierky.
11
Podávame s mungo klíčkami, reďkovkami a chlebom.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

456
kcal

1908
kJ

Makroživiny

01734516885 17.67 g70.9 g7.22 g18.45 g B S T Vl
Bielkoviny:17.67 g
Sacharidy:70.9 g
Tuky:7.22 g
Vláknina:18.45 g

Glykémia

index
39
kcal

nálož
27.7
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
1.83
kcal

cholesterol
0
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (17.67 g) Sacharidy (70.9 g) Tuky (7.22 g) Vláknina (18.45 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (15.6 %) Sacharidy (62.8 %) Tuky (13.8 %) Vláknina (7.8 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.