Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Kuracie rezančeky na karí s ryžou

Kuracie rezančeky na karí s ryžou

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A1 - Lepek

Postup prípravy:

1
Príprava mäsa: Cibuľu nakrájame najemno a necháme zozlatnúť na oleji.
2
Chladené kuracie mäso naporciujeme na rezančeky a pridáme k cibuli spoločne so štipkou soli a karí.
3
Mäso opražíme a na panvicu prisypeme mrazenú zeleninu, zľahka podlejeme vodou a necháme dusiť cca 15 minút.
4
Potom pokrm zaprášime hladkou múkou a necháme opäť pár minút variť.
5
Príprava ryže: V hrnci zavaríme osolenú vodu, do ktorej dáme prepláchnutú ryžu a varíme cca 20 minút.
6
Mäsovo-zeleninovú zmes servírujeme spolu s kopčekom ryže, ktorý môžeme dozdobiť napr. petržlenovou vňaťou.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

626
kcal

2618
kJ

Makroživiny

022456790112 33.88 g93 g11.71 g6.4 g B S T Vl
Bielkoviny:33.88 g
Sacharidy:93 g
Tuky:11.71 g
Vláknina:6.4 g

Glykémia

index
33
kcal

nálož
30.7
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
0.21
kcal

cholesterol
55
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (33.88 g) Sacharidy (93 g) Tuky (11.71 g) Vláknina (6.4 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (21.8 %) Sacharidy (59.9 %) Tuky (16.3 %) Vláknina (2 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.