Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Kari omeleta s reďkovkami

Kari omeleta s reďkovkami

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A3 - Vejce, A1 - Lepek

Postup prípravy:

1
Do misky rozklepneme vajcia, pridáme bielky a rozšľaháme.
2
Ľahko osolíme, okoreníme a vmiešame karí korenie.
3
Na panvici s olejom orestujeme na kolieska nakrájanú jarnú cibuľku a kúsky červenej papriky.
4
Na zmes potom vlejeme rozšľahané vajcia.
5
Panvičku začneme nakláňať tak, aby sa vaječná hmota rovnomerne rozprestrela po celom jej dni.
6
Omeletu vyprážame zhruba 3 minúty.
7
Na tanier ju presunieme vo chvíli, keď je jej spodná časť pevná a na prvý pohľad hotová, ale vrchná časť zostáva lesklá a ľahko "mokrá".
8
Vláčnu omeletu posypeme nasekanou vňaťou jarnej cibuľky.
9
Obložíme ju plátkami reďkoviek a podávame spolu s plátkami chleba.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

351
kcal

1468
kJ

Makroživiny

0919283847 19.06 g39.53 g10.47 g11.14 g B S T Vl
Bielkoviny:19.06 g
Sacharidy:39.53 g
Tuky:10.47 g
Vláknina:11.14 g

Glykémia

index
24
kcal

nálož
9.5
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
2.21
kcal

cholesterol
185
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (19.06 g) Sacharidy (39.53 g) Tuky (10.47 g) Vláknina (11.14 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (22 %) Sacharidy (45.7 %) Tuky (26.1 %) Vláknina (6.2 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.