Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Hovädzí guláš s varenými zemiakmi

Hovädzí guláš s varenými zemiakmi

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A1 - Lepek

Postup prípravy:

1
V hrnci rozohrejeme sadlo, nasypeme naň nakrájané kocky cibule a cesnaku a orestujeme dozlatista.
2
Potom pridáme mletú papriku a pretlak a chvíľku všetko dusíme.
3
Na tento základ vsypeme nakrájané mäso na kocky, osolíme, okoreníme, pridáme majorán, podlejeme trochou vody a dusíme, kým nie je mäso mäkké.
4
Pridáme hladkú múku a guláš zahustíme.
5
Zemiaky olúpeme, nakrájame na kocky a varíme v osolenej vode, kým nie sú mäkké.
6
Guláš podávame s roztlačenými zemiakmi.
7
Pokrm dochutíme jarnou cibuľkou a čerstvou červenou paprikou.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

546
kcal

2283
kJ

Makroživiny

01326405366 39.8 g55.12 g16.04 g10.82 g B S T Vl
Bielkoviny:39.8 g
Sacharidy:55.12 g
Tuky:16.04 g
Vláknina:10.82 g

Glykémia

index
27
kcal

nálož
14.9
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
2.9
kcal

cholesterol
82.8
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (39.8 g) Sacharidy (55.12 g) Tuky (16.04 g) Vláknina (10.82 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (29.6 %) Sacharidy (40.9 %) Tuky (25.7 %) Vláknina (3.8 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.