Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Bezlepkový jablkový koláč

Bezlepkový jablkový koláč

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A8 - Skořápkové plody, A3 - Vejce

Postup prípravy:

1
V mise zmiešame múku s vločkami, hrozienkami, ľanovými semienkami a medom.
2
Do zmesi prilejeme mandľové mlieko, pridáme vajcia a postrúhané jablká, z ktorých predtým vytlačíme šťavu.
3
Zmes premiešame.
4
Pridáme kypriaci prášok.
5
Do nepriľnavej koláčovej formy vylejeme cesto.
6
Povrch koláča posypeme nadrobno nakrájanými vlašskými orechmi.
7
Koláč vložíme do rúry predhriatej na 180 stupňov.
8
Pečieme približne pol hodinky.
9
Akonáhle je dezert hotový, nechajme ho chvíľu odležať a mierne vychladnúť.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

215
kcal

900
kJ

Makroživiny

0816243240 5.15 g33.35 g5.82 g4.33 g B S T Vl
Bielkoviny:5.15 g
Sacharidy:33.35 g
Tuky:5.82 g
Vláknina:4.33 g

Glykémia

index
43
kcal

nálož
14.4
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
0.1
kcal

cholesterol
18.5
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (5.15 g) Sacharidy (33.35 g) Tuky (5.82 g) Vláknina (4.33 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (9.7 %) Sacharidy (62.8 %) Tuky (23.6 %) Vláknina (3.9 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.