Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Adzuki s grilovanou zeleninou

Adzuki s grilovanou zeleninou

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A1 - Lepek

Postup prípravy:

1
Príprava fazúľ: Fazule namočíme do vody (na 6-8 hodín).
2
Následne ich varíme v nesolenej vode 30 minút.
3
Do hrnca s olejom vložíme nadrobno nakrájanú cibuľu s cesnakom.
4
Restujeme približne 5 minút.
5
Potom pridáme najemno nakrájanú zelenú papriku, plátok paradajky a 2 kolieska cukety.
6
Pokračujeme v restovaní ďalších 5 minút.
7
Potom pridáme kurkumu a uvarené fazule.
8
Zalejeme hrnčekom vody, osolíme, okoreníme a privedieme do varu.
9
Príprava zeleniny: Na panvici s olejom orestujeme na plátky nakrájaný baklažán s cuketou a paradajkami.
10
Zeleninu mierne osolíme a okoreníme.
11
Fazule ozdobíme čerstvým koriandrom.
12
Podávame s chlebom a grilovanou zeleninou.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

585
kcal

2448
kJ

Makroživiny

020406181101 25.14 g83.83 g12.07 g20.28 g B S T Vl
Bielkoviny:25.14 g
Sacharidy:83.83 g
Tuky:12.07 g
Vláknina:20.28 g

Glykémia

index
34
kcal

nálož
28.6
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
1.4
kcal

cholesterol
0
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (25.14 g) Sacharidy (83.83 g) Tuky (12.07 g) Vláknina (20.28 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (17.4 %) Sacharidy (57.9 %) Tuky (18 %) Vláknina (6.7 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.