Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Zelerová polievka

Zelerová polievka

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A6 -Sója, A8 - Skořápkové plody, A1 - Lepek

Postup prípravy:

1
Cibuľu a stopkový zeler nakrájame na malé kúsky.
2
Podusíme ich na panvici s menším prídavkom oleja, rasce a karí korenia až do ich zmäknutia.
3
Po 5 minútach podlejeme 2 dcl vody a dusíme ďalšie 2 minúty.
4
Potom celú zmes dôkladne rozmixujeme.
5
Všetko vložíme do hrnca s dvoma litrami vody spoločne s 2 kockami bujónu a privedieme do varu.
6
Necháme pod pokrievkou na miernej teplote variť 2 minúty.
7
Biele tofu rozmixujeme spoločne s jedným decilitrom vody, kešu orieškami a lyžičkou balzamikového octu.
8
Získanú zmes vmiešame do vriacej polievky.
9
Po 2 minútach odstavíme.
10
Podávame s pečivom.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

308
kcal

1288
kJ

Makroživiny

0612192531 11.29 g25.94 g15.29 g10.62 g B S T Vl
Bielkoviny:11.29 g
Sacharidy:25.94 g
Tuky:15.29 g
Vláknina:10.62 g

Glykémia

index
25
kcal

nálož
6.5
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
0.97
kcal

cholesterol
0
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (11.29 g) Sacharidy (25.94 g) Tuky (15.29 g) Vláknina (10.62 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (15 %) Sacharidy (34.5 %) Tuky (43.8 %) Vláknina (6.7 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.