Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Zeleninový vývar s treskou

Zeleninový vývar s treskou

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A4 - Ryby, A9 - Celer

Postup prípravy:

1
Na panvici orestujeme solenú tresku.
2
Zemiaky a zeler nakrájame na kocky, mrkvu na kolieska.
3
V hrnci s olejom krátko orestujeme nakrájanú zeleninu.
4
Potom do hrnca prilejeme vodu, pridáme zeleninový bujón, soľ, karí a kurkumu.
5
Varíme do zmäknutia zeleniny (približne 20 minút).
6
K hotovému vývaru pridáme restovanú tresku.
7
Polievku dozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

179
kcal

749
kJ

Makroživiny

03691215 12.2 g7.79 g10.46 g2.47 g B S T Vl
Bielkoviny:12.2 g
Sacharidy:7.79 g
Tuky:10.46 g
Vláknina:2.47 g

Glykémia

index
20
kcal

nálož
1.6
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
1.15
kcal

cholesterol
36
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (12.2 g) Sacharidy (7.79 g) Tuky (10.46 g) Vláknina (2.47 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (27.9 %) Sacharidy (17.8 %) Tuky (51.5 %) Vláknina (2.8 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.