Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Toskánska fazuľová polievka

Toskánska fazuľová polievka

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A1 - Lepek, A6 -Sója

Postup prípravy:

1
Fazule namočíme 10-12 hodín do vody.
2
Potom ich prepláchneme pod tečúcou vodou a varíme v hrnci s nesolenou vodou 50 minút.
3
Cibuľu, mrkvu, zeler a cesnak nakrájame na väčšie kúsky.
4
V hrnci s olejom ich krátko restujeme a následne pod pokrievkou dusíme 10 minút.
5
Potom vodu s bujónom a nakrájanými paradajkami.
6
Varíme do zmäknutia zeleniny (5-10 minút).
7
Nakoniec pridáme uvarené fazule s čerstvou bazalkou.
8
Varíme necelú minútu.
9
Dochutíme sójovou omáčkou a korením.
10
Pred konzumáciou necháme polievku chvíľu odležať.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

278
kcal

1164
kJ

Makroživiny

0817253442 14.85 g35.12 g5.9 g12.61 g B S T Vl
Bielkoviny:14.85 g
Sacharidy:35.12 g
Tuky:5.9 g
Vláknina:12.61 g

Glykémia

index
23
kcal

nálož
8.1
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
1.09
kcal

cholesterol
0
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (14.85 g) Sacharidy (35.12 g) Tuky (5.9 g) Vláknina (12.61 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (21.6 %) Sacharidy (51.1 %) Tuky (18.5 %) Vláknina (8.8 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.