Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Tomatový krém so slávkami

Tomatový krém so slávkami

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A14 - Měkkýši

Postup prípravy:

1
Čerstvé slávky očistíme pod tečúcou vodou.
2
Vložíme ich približne na 2-2 minúty do vriacej vody.
3
Na konzumáciu použijeme iba tie, ktoré sa varom otvorili, ostatné vyhodíme.
4
Cibuľu a cesnak nakrájame na kocky.
5
Paradajky vložíme na 3 minúty do vriacej vody, potom ich olúpeme a nakrájame na kúsky.
6
V hrnci s olejom orestujeme cibuľu spolu s cesnakom.
7
Pridáme olúpané paradajky, korenie, soľ, sladkú papriku a za stáleho miešania krátko podusíme.
8
Potom zalejeme vodou a pod pokrievkou varíme približne 40 minút.
9
Zmes potom dôkladne rozmixujeme na kašu.
10
Do polievky pridáme varené slávky.
11
Pokrm dozdobíme čerstvým petržlenom a koriandrom.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

198
kcal

830
kJ

Makroživiny

047111418 5.55 g15.1 g12.1 g3.43 g B S T Vl
Bielkoviny:5.55 g
Sacharidy:15.1 g
Tuky:12.1 g
Vláknina:3.43 g

Glykémia

index
25
kcal

nálož
3.8
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
1.1
kcal

cholesterol
75
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (5.55 g) Sacharidy (15.1 g) Tuky (12.1 g) Vláknina (3.43 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (11.5 %) Sacharidy (31.2 %) Tuky (53.9 %) Vláknina (3.4 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.