Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Špenátové knedle v smotanovej omáčke

Špenátové knedle v smotanovej omáčke

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A7 - Mléko, A1 - Lepek, A3 - Vejce

Postup prípravy:

1
Špenát nasekáme nadrobno a povaríme.
2
Veku nakrájame na kocky, namočíme v mlieku a zmiešame s nastrúhaným syrom, vajcom, špenátom a korením.
3
Necháme odležať v chladničke cca 20 minút.
4
Potom zo špenátovej hmoty tvarujeme knedle a varíme v osolenej vode cca 10 minút.
5
V hrnci rozpustíme maslo, na ktorom dozlatista orestujeme múku.
6
Potom všetko zalejeme mliekom a necháme cca 10 minút povariť.
7
Nakoniec nalejeme smotanu a omáčku dochutíme soľou a korením.
8
Celý pokrm ozdobíme listami valeriány, cherry paradajkami a pažítkou.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

870
kcal

3640
kJ

Makroživiny

01632486480 22.84 g41.14 g66.96 g5.75 g B S T Vl
Bielkoviny:22.84 g
Sacharidy:41.14 g
Tuky:66.96 g
Vláknina:5.75 g

Glykémia

index
22
kcal

nálož
9.1
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
3.32
kcal

cholesterol
377.77
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (22.84 g) Sacharidy (41.14 g) Tuky (66.96 g) Vláknina (5.75 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (10.8 %) Sacharidy (19.5 %) Tuky (68.4 %) Vláknina (1.3 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.