Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Špagety s mušľami

Špagety s mušľami

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A14 - Měkkýši, A12 - Oxid siřičitý a siřičitany, A1 - Lepek

Postup prípravy:

1
Očistené čerstvé slávky a srdcovky varíme v solenej vode približne 5 minút.
2
Do hrnca s osolenou vodou vložíme špagety a ponecháme cca 15 minút variť.
3
Nadrobno nakrájame šalotku a cesnak a necháme všetko speniť na olivovom oleji.
4
Potom pridáme slávky so srdcovkami, ktoré 2 minúty restujeme.
5
Všetko podlejeme bielym vínom a necháme odpariť alkohol.
6
Potom pridáme pokrájanú chilli papričku a sekané paradajky. Priklopíme hrniec a 3–5 minút dusíme.
7
Na záver pridáme nakrájanú petržlenovú vňať a citrónovú šťavu.
8
Celý pokrm servírujeme na nahriatom tanieri, pokvapkáme olivovým olejom a dozdobíme zvyškom petržlenovej vňate.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

682
kcal

2852
kJ

Makroživiny

01938567594 23.29 g77.93 g27.12 g6.89 g B S T Vl
Bielkoviny:23.29 g
Sacharidy:77.93 g
Tuky:27.12 g
Vláknina:6.89 g

Glykémia

index
28
kcal

nálož
21.9
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
4.94
kcal

cholesterol
250
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (23.29 g) Sacharidy (77.93 g) Tuky (27.12 g) Vláknina (6.89 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (14.3 %) Sacharidy (47.8 %) Tuky (35.8 %) Vláknina (2.1 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.