Kurzy ATAC

Špagety pšeničné

Kategória: Obilniny lepkové / Cestoviny

Špagety pšeničné

Nutričné hodnoty (100 g):

Energia kcal

349 kcal

Energia kJ

1460 kJ

Bielkoviny

12 g

Sacharidy

65 g

Tuky

2 g

Vláknina

4.5 g

Hmotnostné pomery makroživín

Bielkoviny (12 g) Sacharidy (65 g) Tuky (2 g) Vláknina (4.5 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (14.4 %) Sacharidy (77.9 %) Tuky (5.2 %) Vláknina (2.6 %)

Produkt vyrobený z pšeničnej múky a vody.

Pšeničné špagety a zdravie

Špagety obsahujú lepok, nie sú preto vhodné pre jedincov s akoukoľvek formou neznášanlivosti či alergií na lepok. Nie sú teda súčasťou bezlepkového spôsobu stravovania. Hodnota glykemického indexu je síce nízka, konzumácia ich vyššieho množstva ale z dôvodu glykemickej nálože výrazne zdvíha hladinu krvného cukru. S touto informáciou by mali správne nakladať predovšetkým ľudia:
- s inzulínovou rezistenciou,
- postihnutí diabetom,
​-
v priebehu redukčných diét.

Pšeničné špagety v kuchyni

Špagety sú vhodné ako príloha či ako spestrenie polievok.

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.