Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Smotanová polievka z červenej šošovky

Smotanová polievka z červenej šošovky

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A8 - Skořápkové plody

Postup prípravy:

1
Šošovku na hodinu namočíme do vody.
2
Na panvici s olejom orestujeme nakrájanú cibuľku.
3
Pridáme rascu a chvíľku restujeme.
4
Potom pridáme vodu, na kocky nakrájaný zemiak, kúsky mrkvy a zeleninový bujón.
5
Varíme 10 minút.
6
Potom do hrnca prisypeme prepláchnutú šošovku.
7
Pridáme údenú papriku a soľ.
8
Varíme ďalších 10 minút.
9
Po odstavení hrnca zo sporáka časť zeleniny i šošovky odoberieme.
10
Zvyšok polievky dohladka rozmixujeme.
11
Polievku zjemníme mandľovou smotanou a vrátime do nej kúsky zeleniny.
12
Podávame s nasekanými lístkami čerstvej petržlenovej vňate.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

387
kcal

1621
kJ

Makroživiny

01122344556 22.53 g46.69 g9.21 g13.78 g B S T Vl
Bielkoviny:22.53 g
Sacharidy:46.69 g
Tuky:9.21 g
Vláknina:13.78 g

Glykémia

index
29
kcal

nálož
13.6
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
1.55
kcal

cholesterol
0
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (22.53 g) Sacharidy (46.69 g) Tuky (9.21 g) Vláknina (13.78 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (23.6 %) Sacharidy (48.8 %) Tuky (20.7 %) Vláknina (6.9 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.