Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Sezamový halibut

Sezamový halibut

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A4 - Ryby, A11 - Sezam

Postup prípravy:

1
Príprava šalátu: Sušené riasy wakame namočíme na 10 minút vo vode.
2
Potom z rias vytlačíme prebytočnú vodu a so štipkou soli ich nasucho opražíme na nepriľnavej panvici.
3
Premiestnime ich do misky, v ktorej ich premiešame s nakrájanými rezančekmi reďkovky.
4
Osolíme, okoreníme a pokvapkáme olejom a limetkovou šťavou.
5
Príprava halibuta: Čerstvý filet z halibuta opláchneme.
6
Osolíme, okoreníme a okoreníme zmesou mletej papriky, koriandra, rozmarínu a klinčekov.
7
Rybu do pekáča a presunieme ju do rúry.
8
Pri 180 stupňoch pečieme 15 minút.
9
Potom ho posypeme sezamom.
10
Podávame s wakame šalátom a plátkami rajčiaka.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

373
kcal

1559
kJ

Makroživiny

0611172228 23.26 g18.24 g21.06 g8.6 g B S T Vl
Bielkoviny:23.26 g
Sacharidy:18.24 g
Tuky:21.06 g
Vláknina:8.6 g

Glykémia

index
20
kcal

nálož
3.7
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
2.74
kcal

cholesterol
50
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (23.26 g) Sacharidy (18.24 g) Tuky (21.06 g) Vláknina (8.6 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (25.6 %) Sacharidy (20 %) Tuky (49.8 %) Vláknina (4.6 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.