Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Seitan na karí s červenou šošovkou

Seitan na karí s červenou šošovkou

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A1 - Lepek

Postup prípravy:

1
Šošovku prepláchneme.
2
V mierne osolenej vode varíme do mäkka.
3
Medzitým nadrobno nakrájame cibuľku.
4
Na panvici s olejom ju ľahko orestujeme.
5
Ďalej nakrájame seitan na menšie kúsky.
6
Pridáme ho k cibuľke a zasypeme karí korením.
7
Oškriabeme mrkvu a nakrájame ju na malé kolieska.
8
Jednu časť pridáme na panvicu s cibuľkou a seitanom, druhú časť odložíme.
9
Uvarenú šošovku prisypeme na panvicu k ostatným ingredienciám.
10
Zmes premiešame a dochutíme soľou a korením.
11
Podávame s plátkami uhorky, kolieskami mrkvy a čerstvou vňaťou petržlenu.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

489
kcal

2046
kJ

Makroživiny

01326385164 34.08 g53.03 g12.7 g13.11 g B S T Vl
Bielkoviny:34.08 g
Sacharidy:53.03 g
Tuky:12.7 g
Vláknina:13.11 g

Glykémia

index
23
kcal

nálož
12.2
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
1.2
kcal

cholesterol
0
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (34.08 g) Sacharidy (53.03 g) Tuky (12.7 g) Vláknina (13.11 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (28.2 %) Sacharidy (43.9 %) Tuky (22.6 %) Vláknina (5.3 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.