Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Šalát z pečenej červenej repy

Šalát z pečenej červenej repy

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A7 - Mléko

Postup prípravy:

1
Šošovku namočíme na niekoľko hodín do vody.
2
V miske zmiešame balzamikový ocot s olejom a najemno nasekaným čerstvým tymiánom.
3
Pridáme na kocky nakrájanú červenú repu a hodinu marinujeme.
4
Potom preložíme kúsky repy na plech vyložený papierom na pečenie a presunieme ju do rúry predhriatej na 180 stupňov.
5
Pečieme 30 minút.
6
Medzitým uvaríme namočenú šošovku.
7
Cibuľu nakrájame na tenké prúžky.
8
Upečenú repu, uvarenú šošovku a nakrájanú cibuľu presunieme do misky a premiešame.
9
Pridáme čerstvú petržlenovú vňať a lístky valeriány.
10
Pokvapkáme zvyškom marinády, zľahka osolíme a okoreníme.
11
Posypeme kúsky ovčieho syra.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

429
kcal

1797
kJ

Makroživiny

01020314151 23.75 g42.32 g15.48 g12.96 g B S T Vl
Bielkoviny:23.75 g
Sacharidy:42.32 g
Tuky:15.48 g
Vláknina:12.96 g

Glykémia

index
39
kcal

nálož
16.6
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
2.88
kcal

cholesterol
36
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (23.75 g) Sacharidy (42.32 g) Tuky (15.48 g) Vláknina (12.96 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (22.5 %) Sacharidy (40.1 %) Tuky (31.6 %) Vláknina (5.8 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.