Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Quinoa s tempehom a paradajkovou salsou

Quinoa s tempehom a paradajkovou salsou

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A6 -Sója

Postup prípravy:

1
Quinou prepláchneme pod tečúcou vodou.
2
Vložíme ju do hrnca s vodou a trochou soli.
3
Za občasného miešania varíme do mäkka.
4
Medzitým paradajku sparíme horúcou vodou, olúpeme a nakrájame na kúsky.
5
Cibuľu olúpeme a nakrájame na kocky.
6
Tempeh, cesnak, cherry paradajky a olivy nakrájame na kúsky.
7
Nadrobno nasekáme čerstvú petržlenovú vňať.
8
Na panvici rozpálime olej a orestujeme cibuľu.
9
Akonáhle cibuľa zosklovatí, presunieme približne polovicu obsahu do druhej panvičky.
10
Do prvej panvice pridáme časť nakrájaného cesnaku, tempeh, cherry paradajky a olivy.
11
Druhú panvičku naplníme kúskami nakrájanej paradajky a zvyškom cesnaku.
12
Akonáhle je quinoa jemne chrumkavá, scedíme ju a vmiešame do zmesi s tempehom a zeleninou.
13
Pridáme petržlenovú vňať.
14
Panvičku s paradajkou, cesnakom a cibuľkou dochutíme soľou a korením a rozmixujeme tyčovým mixérom.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

661
kcal

2765
kJ

Makroživiny

01428415569 32.91 g57.22 g28.02 g24.07 g B S T Vl
Bielkoviny:32.91 g
Sacharidy:57.22 g
Tuky:28.02 g
Vláknina:24.07 g

Glykémia

index
23
kcal

nálož
13.2
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
1.31
kcal

cholesterol
0
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (32.91 g) Sacharidy (57.22 g) Tuky (28.02 g) Vláknina (24.07 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (20.3 %) Sacharidy (35.3 %) Tuky (37.3 %) Vláknina (7.1 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.