Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Polievka z červenej repy s reďkovkami

Polievka z červenej repy s reďkovkami

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A3 - Vejce, A7 - Mléko

Postup prípravy:

1
Cibuľu a cesnak olúpeme a nakrájame nadrobno.
2
V hrnci s olejom cibuľu s cesnakom speníme.
3
Pridáme olúpanú a na kocky nakrájanú červenú repu.
4
Zalejeme vriacou vodou.
5
Pridáme bujón.
6
Po 20 minútach varenia odstavíme hrniec zo sporáka.
7
Osolíme, okoreníme a dohladka rozmixujeme.
8
Vajcia uvaríme vo vode natvrdo (12 minút).
9
Polievku ozdobíme vajcom, rukolou a na plátky nakrájanými reďkovkami a jogurtom.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

175
kcal

731
kJ

Makroživiny

047111418 6.82 g14.91 g8.97 g3.52 g B S T Vl
Bielkoviny:6.82 g
Sacharidy:14.91 g
Tuky:8.97 g
Vláknina:3.52 g

Glykémia

index
37
kcal

nálož
5.6
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
1.65
kcal

cholesterol
78
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (6.82 g) Sacharidy (14.91 g) Tuky (8.97 g) Vláknina (3.52 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (16 %) Sacharidy (34.9 %) Tuky (45.2 %) Vláknina (3.9 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.