Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Pekinská ryža s krevetami

Pekinská ryža s krevetami

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A2 - Korýši, A3 - Vejce, A7 - Mléko

Postup prípravy:

1
Príprava ryže: Na panvici s olejom speníme na kocky nakrájanú cibuľu.
2
Pridáme pod tečúcou vodou prepláchnutú ryžu a krátko ju osmažíme.
3
Zalejeme dostatočným množstvom vody, osolíme a cca 15 - 20 minút dusíme.
4
Vajcia rozmiešame na rozpustenom masle a zľahka opražíme.
5
Uvarenú ryžu zmiešame s vajcom.
6
Príprava kreviet: Cesnak prelisujeme a orestujeme na oleji spoločne s krevetami.
7
Potom pod pokrievkou krátko podusíme.
8
Pokrm dozdobíme nasekaným koriandrom a nakrájanou zeleninou.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

846
kcal

3540
kJ

Makroživiny

022446587109 36.67 g91.18 g36.1 g4.86 g B S T Vl
Bielkoviny:36.67 g
Sacharidy:91.18 g
Tuky:36.1 g
Vláknina:4.86 g

Glykémia

index
31
kcal

nálož
28.3
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
1.76
kcal

cholesterol
350.5
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (36.67 g) Sacharidy (91.18 g) Tuky (36.1 g) Vláknina (4.86 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (17.6 %) Sacharidy (43.9 %) Tuky (37.4 %) Vláknina (1.1 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.