Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Pečený losos so špenátom

Pečený losos so špenátom

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A4 - Ryby

Postup prípravy:

1
Príprava zemiakov: Zemiaky dôkladne umyjeme.
2
So šupkou je v hrnci s vodou varíme zhruba 20 minút.
3
Príprava lososa: Filet opláchneme pod tečúcou vodou.
4
Osušíme ho a vložíme do pekáča.
5
Okoreníme paprikou, soľou a korením.
6
Potom pečieme 15 minút v rúre predhriatej na 180 stupňov.
7
Príprava špenátu: Lístky baby špenátu umyjeme a rozdelíme na dve časti.
8
Väčšia časť poslúži na tepelnú úpravu, menšia potom čerstvé naservírujeme k pečenému lososovi.
9
Na troške oleja orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu.
10
Pridáme listy baby špenátu.
11
Akonáhle špenát „zľahne“, ochutíme ho himalájskou soľou a prelisovaným cesnakom.
12
Doplníme o slnečnicové semienka.
13
Všetky suroviny premiešame a presunieme z panvice na tanier.
14
Pridáme upečeného lososa a uvarené a ľahko osolené zemiaky.
15
Doplníme čerstvou zeleninou.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

483
kcal

2022
kJ

Makroživiny

0918273645 37.41 g31.21 g21.72 g6.72 g B S T Vl
Bielkoviny:37.41 g
Sacharidy:31.21 g
Tuky:21.72 g
Vláknina:6.72 g

Glykémia

index
26
kcal

nálož
8.2
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
1.48
kcal

cholesterol
82.5
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (37.41 g) Sacharidy (31.21 g) Tuky (21.72 g) Vláknina (6.72 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (31.5 %) Sacharidy (26.3 %) Tuky (39.4 %) Vláknina (2.8 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.