Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Pečený baklažán

Pečený baklažán

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A1 - Lepek

Postup prípravy:

1
Baklažány rozrežeme na polovičky a do každej urobíme štyri pozdĺžne rezy.
2
Olúpeme cesnak, nakrájame na tenké plátky a vložíme ich do rezov v baklažáne.
3
Potom baklažán pokvapkáme olejom a citrónovou šťavou.
4
Osolíme, okoreníme a posypeme nadrobno nasekaným tymiánom a rozmarínom.
5
Vložíme do rúry predhriatej na 180 ° C a pečieme 35 minút.
6
Medzitým nakrájame cibuľu, časť červenej a žltej papriky a seitan.
7
Na panvici s olejom orestujeme cibuľku, po chvíli k nej pridáme kúsky farebných paprík.
8
Akonáhle papriky trochu zmäknú a pustia šťavu, prihodíme kúsky seitanu.
9
Zmes 3 minútky spoločne opekáme.
10
Baklažán podávame s paprikovo-seitanovou zmesou, obohatený plátkami čerstvých paprík.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

374
kcal

1567
kJ

Makroživiny

01122324354 26.56 g45.41 g7.88 g7.86 g B S T Vl
Bielkoviny:26.56 g
Sacharidy:45.41 g
Tuky:7.88 g
Vláknina:7.86 g

Glykémia

index
37
kcal

nálož
16.8
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
1
kcal

cholesterol
0
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (26.56 g) Sacharidy (45.41 g) Tuky (7.88 g) Vláknina (7.86 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (28.7 %) Sacharidy (49 %) Tuky (18.3 %) Vláknina (4 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.