Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Pečená treska s pohánkou a reďkovkami

Pečená treska s pohánkou a reďkovkami

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A4 - Ryby, A6 -Sója

Postup prípravy:

1
Príprava pohánky: Pohánku prepláchneme vo vode.
2
V hrnci s mierne solenou vodou varíme 2 minúty.
3
Hrniec odstavíme zo sporáka a pohánku necháme pod pokrievkou 20 minút „dôjsť“.
4
Príprava zeleniny: Na panvici s olejom orestujeme nadrobno nasekanú cibuľku.
5
Pridáme hrášok, na plátky nakrájaný cesnak a kúsky mrkvy.
6
Všetko premiešame, podlejeme vodou a 10 minút dusíme.
7
Príprava tresky: Tresku umyjeme, osolíme, okoreníme a vložíme do rúry predhriatej na 150 stupňov.
8
Pečieme s menším množstvom oleja 15 minút.
9
Pohánku na panvičke zmiešame so zeleninou.
10
Ochutíme ju miso pastou a presunieme do servírovacej misky.
11
Pridáme tresku, plátky reďkoviek a pokrm zasypeme zelenými kolieskami jarnej cibuľky.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

583
kcal

2438
kJ

Makroživiny

01836547290 33.7 g75.14 g12.32 g18.22 g B S T Vl
Bielkoviny:33.7 g
Sacharidy:75.14 g
Tuky:12.32 g
Vláknina:18.22 g

Glykémia

index
21
kcal

nálož
15.8
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
1.91
kcal

cholesterol
60
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (33.7 g) Sacharidy (75.14 g) Tuky (12.32 g) Vláknina (18.22 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (23.4 %) Sacharidy (52.1 %) Tuky (18.4 %) Vláknina (6.1 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.