Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Paradajková polievka

Paradajková polievka

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A8 - Skořápkové plody

Postup prípravy:

1
Paradajky umyjeme, zľahka ich narežeme, vložíme do hrnca s vriacou vodou.
2
Akonáhle sa šupka paradajok začne v mieste rezu odlupovať, vyberieme ich z hrnca.
3
Stiahneme šupku a dužinu nakrájame na malé kúsky.
4
V hrnci s olejom speníme na kocky nakrájanú cibuľku a najemno nasekané strúčiky cesnaku.
5
Potom do hrnca pridáme paradajky a celú zmes zalejeme vriacou vodou.
6
Pridáme bobkový list a bylinkový bujón.
7
Po 15 minútach varenia odstavíme polievku zo sporáka.
8
Odstránime bobkový list a obsah hrnca do hladka rozmixujeme.
9
Do polievky ešte vmiešame mandľovú smotanu a čerstvú bazalku.
10
Dochutíme soľou a korením.
11
Podávame s pečivom.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

301
kcal

1259
kJ

Makroživiny

01020304050 9.41 g41.67 g8.97 g7.99 g B S T Vl
Bielkoviny:9.41 g
Sacharidy:41.67 g
Tuky:8.97 g
Vláknina:7.99 g

Glykémia

index
36
kcal

nálož
15.1
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
1.76
kcal

cholesterol
0
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (9.41 g) Sacharidy (41.67 g) Tuky (8.97 g) Vláknina (7.99 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (12.7 %) Sacharidy (56.2 %) Tuky (26 %) Vláknina (5.1 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.