Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Palacinka s morskými plodmi

Palacinka s morskými plodmi

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A1 - Lepek, A7 - Mléko, A3 - Vejce, A2 - Korýši, A14 - Měkkýši, A12 - Oxid siřičitý a siřičitany

Postup prípravy:

1
Príprava palaciniek: V mise zmiešame múku, vajcia a mlieko so štipkou soli a vytvoríme cesto.
2
Na rozpálenej panvici s olejom vyprážame palacinky z oboch strán.
3
Príprava morských plodov: Cibuľu, pór a brokolicu nakrájame, a orestujeme na olivovom oleji.
4
Po zmäknutí všetkej zeleniny prilejeme víno, dochutíme soľou a korením a pridáme lúpané krevety a slávky.
5
Na suchej panvici orestujeme plátok syra.
6
Do palacinky vložíme syr spolu s morskými plodmi a zeleninou, zmes dozdobíme čerstvým kôprom.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

543
kcal

2270
kJ

Makroživiny

01019293848 31.87 g40.16 g24.77 g3.19 g B S T Vl
Bielkoviny:31.87 g
Sacharidy:40.16 g
Tuky:24.77 g
Vláknina:3.19 g

Glykémia

index
32
kcal

nálož
12.9
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
2
kcal

cholesterol
326.23
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (31.87 g) Sacharidy (40.16 g) Tuky (24.77 g) Vláknina (3.19 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (25.1 %) Sacharidy (31.6 %) Tuky (42 %) Vláknina (1.3 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.