Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Losos so špenátovým prelivom a ryžou

Losos so špenátovým prelivom a ryžou

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A4 - Ryby, A7 - Mléko

Postup prípravy:

1
Príprava lososa: Lososa osolíme a pokvapkáme citrónom.
2
Na rozpálenej panvici s olejom osmažíme z oboch strán dozlatista.
3
Priprava ryže: Ryžu prepláchneme a uvaríme v mierne osolenej vode domäkka.
4
Jarnú cibuľku a papriku nakrájame najemno.
5
Zmiešame s ryžou.
6
Príprava omáčky: Špenát vložíme na stredne rozpálenú panvicu s olejom.
7
Restujeme domäkka.
8
Osolíme, okoreníme a pridáme smotanu.
9
Krátko za stáleho miešania restujeme.
10
Podávame ozdobené citrónom, petržlenovou vňaťou a paprikou.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

595
kcal

2491
kJ

Makroživiny

01531466277 28.67 g64.09 g23.98 g4.3 g B S T Vl
Bielkoviny:28.67 g
Sacharidy:64.09 g
Tuky:23.98 g
Vláknina:4.3 g

Glykémia

index
27
kcal

nálož
17.4
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
1.3
kcal

cholesterol
73
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (28.67 g) Sacharidy (64.09 g) Tuky (23.98 g) Vláknina (4.3 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (19.6 %) Sacharidy (43.8 %) Tuky (35.2 %) Vláknina (1.4 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.