Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Losos na grile s ryžou

Losos na grile s ryžou

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A4 - Ryby, A6 -Sója

Postup prípravy:

1
Príprava lososa: Čerstvý filet lososa mierne okoreníme, osolíme a ochutíme rascou.
2
Na panvici s olejom pri vyššej teplote ho približne 2 minúty opražíme z oboch strán.
3
Potom teplotu o tretinu stiahneme a pod pokrievkou necháme pracovať približne ďalších 5 minút.
4
Na posledné 1-2 minúty policu odklopíme.
5
Príprava ryže: Ryžu varíme v nesolenej vode približne 15 minút.
6
Potom vodu scedíme a ryžu krátko prepláchneme pod tečúcou vodou.
7
Príprava fazuliek: Akonáhle je losos hotový, do rovnakej panvice so zvyškami oleja nasypeme mrazené fazulové struky.
8
Pri teplote neprevyšujúcej 200 stupňov necháme dve minútky opražiť.
9
Ku koncu prípravy pridáme sójovú omáčku.
10
Zmes oleja so šťavou z strukov použijeme na ochutenie ryže.
11
Lososa na tanieri pokvapkáme čerstvou citrónovou šťavou.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

772
kcal

3229
kJ

Makroživiny

022436586108 41.78 g89.97 g25.44 g7.89 g B S T Vl
Bielkoviny:41.78 g
Sacharidy:89.97 g
Tuky:25.44 g
Vláknina:7.89 g

Glykémia

index
25
kcal

nálož
22.5
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
1.43
kcal

cholesterol
82.5
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (41.78 g) Sacharidy (89.97 g) Tuky (25.44 g) Vláknina (7.89 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (22 %) Sacharidy (47.3 %) Tuky (28.8 %) Vláknina (1.9 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.