Kurzy ATAC

Fazuľky mrazené

Kategória: Strukoviny / Ostatné

Fazuľky mrazené

Nutričné hodnoty (100 g):

Energia kcal

31 kcal

Energia kJ

129 kJ

Bielkoviny

1.7 g

Sacharidy

2.9 g

Tuky

0.4 g

Vláknina

4 g

Hmotnostné pomery makroživín

Bielkoviny (1.7 g) Sacharidy (2.9 g) Tuky (0.4 g) Vláknina (4 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (23.1 %) Sacharidy (39.3 %) Tuky (11.7 %) Vláknina (26 %)
Mrazené fazuľky sú mrazené nezrelé struky rôznych druhov fazúľ. Majú rôznu veľkosť – od malých tenkých haricots verts v dĺžke okolo 8 cm, až po americké green beans dlhé do 20 cm. Majú zeleninovú sladkastú chuť, ktorá ľahko pripomína hrášok. Pestujú sa celosvetovo, najväčšími producentmi sú Čína, Indonézia, Turecko a India.

Fazuľky mrazené a zdravie

Fazuľky sú bohatým zdrojom nerozpustnej vlákniny a draslíka. Majú nízku hodnotu glykemického indexu. Je to dôležitá informácia predovšetkým pre ľudí:
- s inzulínovou rezistenciou,
- postihnutých diabetom,
- v redukčných diétach.

Fazuľky mrazené v kuchyni

​V kuchyni majú pestré využitie:
- do polievok,
- súčasť šalátov,
- na grilovanie,
- do omáčok.
Chuťovo najlepšie vyniknú po krátkej tepelnej úprave – restovaní, grilovaní, pečení a varení.

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.