Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Krevetové rizoto

Krevetové rizoto

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A2 - Korýši, A12 - Oxid siřičitý a siřičitany, A7 - Mléko

Postup prípravy:

1
Pol cibule nakrájame nadrobno a spoločne s ryžou v hrnci orestujeme.
2
Potom všetko zalejeme vývarom, ktorý si pripravíme zmiešaním bujónu s vodou a za stáleho miešania varíme do zmäknutia.
3
Na oleji necháme speniť druhú polovicu cibule a cesnak.
4
Pridáme olúpané a citrónom ochutené krevety, ktoré krátko orestujeme.
5
Všetko zjemníme maslom, ochutíme soľou a korením.
6
Zmes podlejeme vínom a varíme tak dlho, kým sa alkohol neodparí.
7
Nakoniec vmiešame uvarenú ryžu a rizoto prehrejeme.
8
Celý pokrm dozdobíme kolieskami cibule, petržlenovou vňaťou a rukolou.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

669
kcal

2800
kJ

Makroživiny

022446587109 32.8 g90.59 g16.35 g4.83 g B S T Vl
Bielkoviny:32.8 g
Sacharidy:90.59 g
Tuky:16.35 g
Vláknina:4.83 g

Glykémia

index
42
kcal

nálož
38.1
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
3.25
kcal

cholesterol
180.75
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (32.8 g) Sacharidy (90.59 g) Tuky (16.35 g) Vláknina (4.83 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (20.4 %) Sacharidy (56.3 %) Tuky (21.9 %) Vláknina (1.4 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.