Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Korenený kuraci prsník so špargľou

Korenený kuraci prsník so špargľou

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

Tento recept neobsahuje žiadne alergény.

Postup prípravy:

1
Príprava zemiakov: Zemiaky umyjeme a vložíme do osolenej vody.
2
Varíme 15 minút.
3
Príprava špargle: Olúpeme jeho spodnú (tuhšiu) časť.
4
Vložíme do vriacej osolenej vody s pár kvapkami citróna.
5
Varíme 4 minúty.
6
Príprava mäsa: Kuracie prsia zľahka naklepeme.
7
Ochutíme soľou, provensálskym korením, korením a drvenou paprikou.
8
Na panvici s olejom opražíme z oboch strán.
9
Príprava paradajok: Cherry paradajky vložíme do vriacej vody na 3 minúty.
10
Pokrm podávame ozdobený poľníčkom, nadrobno nasekanou pažítkou a špargľou.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

461
kcal

1927
kJ

Makroživiny

01020314151 42.81 g40.02 g12.25 g9.48 g B S T Vl
Bielkoviny:42.81 g
Sacharidy:40.02 g
Tuky:12.25 g
Vláknina:9.48 g

Glykémia

index
28
kcal

nálož
11.3
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
2.4
kcal

cholesterol
82.5
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (42.81 g) Sacharidy (40.02 g) Tuky (12.25 g) Vláknina (9.48 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (37.6 %) Sacharidy (35.2 %) Tuky (23.2 %) Vláknina (4 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.