Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Kari pasta z červenej šošovky

Kari pasta z červenej šošovky

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A6 -Sója, A1 - Lepek

Postup prípravy:

1
Červenú šošovku namočíme na hodinu do vody.
2
Cibuľu olúpeme a nakrájame na kúsky.
3
Na panvici s olejom cibuľu orestujeme.
4
Pridáme nastrúhanú mrkvu.
5
Prilejeme trošku vody a za občasného miešania niekoľko minút dusíme.
6
Potom prisypeme prepláchnutú červenú šošovku.
7
Zmes zalejeme horúcou vodou a zhruba 10 minút povaríme.
8
Akonáhle je šošovka mäkká, prelisujeme do nej cesnak.
9
Pridáme karí korenie a ochutíme sójovou omáčkou.
10
Zmes premixujeme do konzistencie jemnej pasty.
11
Podávame s pečivom, plátkami reďkoviek a kúskami červenej papriky.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

564
kcal

2362
kJ

Makroživiny

01836547290 23.06 g75.18 g13.86 g23.37 g B S T Vl
Bielkoviny:23.06 g
Sacharidy:75.18 g
Tuky:13.86 g
Vláknina:23.37 g

Glykémia

index
27
kcal

nálož
20.3
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
2.62
kcal

cholesterol
0
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (23.06 g) Sacharidy (75.18 g) Tuky (13.86 g) Vláknina (23.37 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (16.6 %) Sacharidy (54 %) Tuky (21.4 %) Vláknina (8 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.