Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Hubová chia omáčka

Hubová chia omáčka

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A6 -Sója

Postup prípravy:

1
Zemiaky olúpeme, nakrájame na kocky a uvaríme d mäkka v nesolenej vode s trochou rasce.
2
Medzitým nakrájame šampiňóny na kúsky a malú cibuľu na kocky.
3
Huby s cibuľou krátko opražíme na panvici s olejom.
4
Po dvoch minútach stlmíme teplotu a podlejeme ½ dcl vody.
5
Pod pokrievkou dusíme ďalších 5 minút.
6
Potom nakrájame surovú červenú repu na plátky.
7
Po odstavení panvice rozmiešame vo vlažnej vode miso pastu spoločne s chia semienkami.
8
Touto zmesou zalejeme dusené šampiňóny a dôkladne premiešame.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

343
kcal

1435
kJ

Makroživiny

0919283847 10.14 g39.54 g13.44 g11.62 g B S T Vl
Bielkoviny:10.14 g
Sacharidy:39.54 g
Tuky:13.44 g
Vláknina:11.62 g

Glykémia

index
43
kcal

nálož
17.1
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
0.92
kcal

cholesterol
0
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (10.14 g) Sacharidy (39.54 g) Tuky (13.44 g) Vláknina (11.62 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (12 %) Sacharidy (47 %) Tuky (34.4 %) Vláknina (6.6 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.