Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Hovädzí guláš

Hovädzí guláš

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A1 - Lepek

Postup prípravy:

1
Mäso umyjeme a nakrájame na menšie kocky.
2
Súčasne nakrájame aj rovnaké množstvo cibule.
3
Do hrnca s rozpáleným tukom pridáme cibuľu.
4
Dusíme približne 15 minút.
5
Potom pridáme mäso.
6
Pri vyššej teplote pri stálom miešaní restujeme, kým sa bielkoviny na povrchu nezatiahnu.
7
Okoreníme, osolíme, pridáme červenú sladkú papriku a majoránku.
8
Dôkladne premiešame a stiahneme teplotu.
9
Pod pokrievkou dusíme.
10
Olúpeme zemiaky, nakrájame na malé kocky a pol hodiny pred koncom varenia nasypeme do zmesi.
11
Dve až tri minúty pred záverom pridáme roztlačený cesnak.
12
Ozdobíme kúskami surovej cibule a zeleniny.
13
Podávame s pečivom.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

529
kcal

2213
kJ

Makroživiny

01428425670 34.92 g58.7 g14.43 g12.32 g B S T Vl
Bielkoviny:34.92 g
Sacharidy:58.7 g
Tuky:14.43 g
Vláknina:12.32 g

Glykémia

index
28
kcal

nálož
16.5
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
2.24
kcal

cholesterol
56.4
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (34.92 g) Sacharidy (58.7 g) Tuky (14.43 g) Vláknina (12.32 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (26.7 %) Sacharidy (45 %) Tuky (23.8 %) Vláknina (4.5 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.