Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Grilovaný losos s bylinkovým dipom

Grilovaný losos s bylinkovým dipom

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A4 - Ryby, A7 - Mléko

Postup prípravy:

1
Príprava lososa: Lososa osolíme a okoreníme.
2
Potrieme olejom a vložíme na rozohriaty gril.
3
Griliujeme 2 minúty z každej strany.
4
Príprava zeleniny: Zeleninu umyjeme a nakrájame na kúsky.
5
Mierne osolíme a na panvici s rozpusteným maslom ju domäkka podusíme.
6
Príprava dipu: Bylinky nasekáme nadrobno.
7
Pokvapkáme citrónovou šťavou.
8
Zmiešame ich s čerstvým bielym jogurtom.
9
Príprava ryže: Ryžu prepláchneme pod tečúcou vodou.
10
Vložíme do vriacej osolenej vody a varíme 12 minút.
11
Potom scedíme vodu a ryžu znovu prepláchneme.
12
Uhorku očistíme a nakrájame na kocky.
13
Nasypeme ju na panvicu s maslom, pridáme kukuricu a krátko orestujeme.
14
Nakoniec pridáme uvarenú ryžu a za stáleho miešania restujeme necelú minútu.
15
Podávame ozdobené nasekanou petržlenovou vňaťou.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

689
kcal

2883
kJ

Makroživiny

01531466277 40.73 g64.1 g28.68 g5.82 g B S T Vl
Bielkoviny:40.73 g
Sacharidy:64.1 g
Tuky:28.68 g
Vláknina:5.82 g

Glykémia

index
25
kcal

nálož
16.1
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
2.81
kcal

cholesterol
113
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (40.73 g) Sacharidy (64.1 g) Tuky (28.68 g) Vláknina (5.82 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (24 %) Sacharidy (37.8 %) Tuky (36.5 %) Vláknina (1.7 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.